urgo

Laboratoires URGO este o companie de origine franceză, ce are ca principală misiune identificarea nevoii de îngrijire a sănătaţii consumatorilor şi pacienţilor, pentru a putea oferi soluţii inovatoare care au la bază tehnologia şi cercetarea ştiinţifică.

Istoria acestei companii datează din 1890 şi a început prin deschiderea unui magazin de către Eugene Fournier, urmând dupa 4 ani să fie puse bazele fabricii care se află pe strada Jouvence în Dijon, Franța.

Brandul URGO a luat naştere in anul 1958, fiind urmat in anul 1963 de apariţia brandului HUMEX, iar mai apoi in 1996 de brandul HUMER ca in anul 2008 Laboratoires Urgo sa aduca pe piaţă si ALVITYL.

In Franta compania este lider pe o serie de pieţe prin intermediul celor 3 branduri principale:

  • Urgo: lider în produse de prim ajutor (1)
  • Humex: numarul 1 în Franţa în tratarea afecțiunilor respiratorii, precum răceli şi alergii (2)
  • Alvityl: se afla in TOP 3 cele mai bine vândute mărci în farmacii pe piaţa de vitamine (3)

 

Laboratoires Urgo face parte din cadrul companiilor care sunt recunoscute atât de către publicul larg cât şi de către profesioniştii din sănătate (medici, farmacişti, asistente, etc.).

Tinta principală a companiei o reprezintă dezvoltarea internaţională, activitatea de peste hotare reprezentand deja 48% din cifra de afaceri.

O ambiţie sustinută de o abordare inovativă continuă, investiţii semnificative în cercetare şi dezvoltare, în producţie şi în cercetarea clinică pentru a demonstra eficacitatea terapeutică a produselor sale. Compania a fost recunoscută ca fiind una dintre cele mai inovatoare în 2011. (4)

 

Laboratoires URGO, câteva cifre (2011):    

  • 1686 angajati
  • 307 M€ cifră de afaceri (48% international, 52% in Franța)

 

Surse:

(1) Cota de piață – CAM sept 2011 – Sursa IMS

(2) Incasari in functie de vanzari effectuate-CAM sept 2011 – Sursa IMS

(3) Monitorul farmaciilor, caietul II- nr2940/2941, 30 Iunie 2012

(4) Direct Medica – decembrie 2011